Maxcity: 2045 Törökbálint, Tópark u. 1/a, Fszt/029, +36 30 446 8952
Budapest: 1107 Budapest, Ceglédi út 1-3., +36 30 569 0409


Berber szőnyeget választ majd
nappalijába?

Mit érdemes tudnia a berber (marokkói) szőnyegekről az Önnek legjobb kiválasztása előtt?

A Berber szőnyeg bölcsője Észak-Afrikában, a Marokkó, Rabat és Fes városok menti régiókban található. Nevét a tradicionális afrikai törzsről kapta, mely évszázadok óta foglalkozik kézzel sodort/font gyapjúval és természetes szálas anyagokkal, melyekből különböző szöveteket, ruházatot, falvédőket és szőnyegeket készítenek. Ugyanilyen használatos azonban a származási helyről való elnevezése, mint marokkói szőnyeg.

A vidéken élő berber családok elsődleges jövedelemforrása a kézzel készített szőnyegek, falvédők helyi piacokon, kereskedőknek és turistáknak való értékesítése. Érdekesség, hogy a szőnyegcsomózást csak asszonyok és lányok végezhetik. Szebbnél-szebb darabok dicsérik kezük munkáját.

A berber szőnyegek legjellemzőbb formája a nyers színhasználat. A lenyírt gyapjút megtisztítják, a durvább szálakat eltávolítják és a festési eljárásokat mellőzve, színezetlenül dolgozzák fel az alapanyagot. Ennek köszönhetően a gyapjú megőrzi 100%-os lanolintartalmát, mely minden egyes szálnak védőköpenyéül szolgál, s megvédi a további szennyeződéstől, illetve az egyéb külső behatásoktól.

A szőnyeg a mindennapi használat során összetömörödik, s egy rendkívül tartós és strapabíró felületet ad. Emellett ár-érték arányban is egy kiváló választás.

A hagyományos törzsi minták használata napjainkban is népszerű. Ezek a motívumok általában a szőnyeg ellentétes sarkain helyezkednek el, neutrális, halvány barna színekkel megjelenítve.

Az eredeti berber szőnyeget a tunéziai hatóságok szigorúan ellenőrzik és védjeggyel látják el. A védjegy garantálja, hogy a szőnyeg az ősi csomózási módszerek szellemében készült, és a felhasznált minták és szimbólumok pedig megfelelnek a hagyományoknak. Tiltják továbbá a tiszta gyapjú szintetikus anyaggal való keverését.

Ha a berber szőnyegekre teszi le a voksát, akkor biztos lehet abban, hogy ez a letisztult darab időtálló, minden stílushoz könnyedén illeszthető, komfortos, melegséget árasztó dísze lesz otthonának.

Ha elolvasta leírásunkat, akkor sok mindent tud már a berber szőnyegek készítéséről. A talán legfontosabb kérdés azonban még megválaszolatlan maradt.

Melyik berber (marokkói) szőnyeg lesz a legjobb otthonába?

Nézze meg képgalériánkban vásárlóink legkedveltebb berber szőnyegeit!

Ezt követően pedig 4 szőnyeg központunk közül jöjjön el az Önhöz legközelebbibe, és munkatársaink segítségével válassza ki otthonába az Önnek legjobb marokkói szőnyeget.

Galéria

Miért válasszon Minket?
Segítünk Önnek!
  • Nézzen körül bemutatótermünkben. Munkatársaink segítségével válogasson kedvére és otthona kényelmére.
  • Ötleteket adunk Önnek lakása berendezéséhez, átalakításához.
    Értékesítőink segítenek Önnek a választásban.
  • Ön nem tud dönteni az üzletben? Válassza ki a megfelelő szőnyeget az otthonában.
  • Egyedi méretben szeretné a szőnyeget, padlószőnyeget? Legyártatjuk Önnek.
  • Parketta, lakástextil, függöny, ágytakaró? Ezekre a kiegészítőkre is szüksége van? Segítünk Önnek.